We zijn er allemaal geweest. Je probeert wat werk gedaan te krijgen, deadlines komen dichterbij, en precies op schema — de WiFi valt uit op kantoor.
Natuurlijk werken geen van de gebruikelijke snelle oplossingen. Wanneer je je provider belt, geven ze je de klassieke instructies “probeer je modem opnieuw op te starten”. Je probeert het, maar nog steeds geen geluk.
Slechte WiFi op het werk is een serieus probleem.
Het irriteert iedereen op kantoor wanneer het helemaal niet verbindt, en het ergert hen wanneer de verbinding traag is en wanneer elke pagina uren lijkt te laden. Productiviteitsniveaus dalen, en frustratieniveaus stijgen.
In dit artikel gaan we de factoren uiteenzetten die daadwerkelijk van invloed zijn op de WiFi-kwaliteit op het werk en hoe je je kantoor-WiFi kunt instellen voor succes.
Laten we beginnen.
De factoren die geweldige WiFi op kantoor beïnvloeden
Wanneer de meeste werkgevers nadenken over het zorgen dat de WiFi in hun kantoor van hoge kwaliteit is, is het eerste (en soms enige) factor waar ze aan denken de verbinding zelf.
De waarheid is dat de kwaliteit van de internetverbinding slechts een stukje van de puzzel is.
Een geweldige internetverbinding is een belangrijk startpunt, maar je moet ook andere factoren overwegen die de kwaliteit van je WiFi kunnen beïnvloeden.
Routers zijn bijvoorbeeld het belangrijkste stuk apparatuur dat apparaten verbindt met het internet, en toegangspunten die door je ruimte zijn geplaatst kunnen het WiFi-signaal versterken, waardoor de verbinding wordt verspreid naar gebieden waar de router niet kan komen.
Elk speelt een sleutelrol in de WiFi-kwaliteit. Het type router dat je gebruikt, hoeveel toegangspunten je gebruikt, en waar je deze apparaten plaatst zijn cruciaal voor de algehele prestaties van je WiFi.
Als je besluit welke router het beste voor je is, houd dan twee vragen in gedachten:
Hoe groot is je kantoorruimte?
Hoeveel gebruikers en apparaten zullen verbonden zijn met het netwerk?
Als je op zijn minst een basisbegrip hebt van hoeveel werk je van je netwerk gaat vragen, hoe breed het moet reiken, en hoe actief het zal zijn, zal de uiteindelijke beslissing over welke router te gebruiken veel minder stressvol en verwarrend worden.
Nadat je een router hebt gekozen, wordt de volgende uitdaging waar je het plaatst en of die plaatsing zal resulteren in de noodzaak van toegangspunten om het signaal te versterken.
Router- en toegangspuntplaatsing kan het verschil maken tussen een gemeenschappelijke ruimte en een vergaderruimte die werknemers daadwerkelijk graag gebruiken en een ruimte die stof verzamelt omdat de internetverbinding niet bestaat.
Bekijk dit voorbeeld waar de router zich bevindt op de linkervleugel van een verdieping, zonder toegangspunten aan de rechtervleugel:
Toegangspuntplaatsing
Als toegangspuntplaatsing zo belangrijk is voor WiFi-kwaliteit, hoe moet je dan beslissen waar je ze eigenlijk plaatst?
De waarheid is dat er veel factoren zijn die ideale toegangspuntlocaties beïnvloeden — veel afhankelijk van de werkelijke structuur en indeling van je specifieke gebouw. Dat gezegd hebbende, zijn er een handvol professionele tips die over het algemeen kunnen worden toegepast.
Plafondmontage.
Ideaal gezien moeten toegangspunten aan het plafond worden gemonteerd. Dit houdt het signaal vrij van eventuele fysieke obstakels (mensen die voorbij lopen, bureaus in de weg, enz.) die signaalverlies kunnen veroorzaken. Als montage aan het plafond niet mogelijk is, probeer dan de toegangspunten minimaal boven hoofdhoogte te plaatsen.
Centrale locaties.
In de meeste gevallen is het het beste om toegangspunten op de meest centrale locatie te plaatsen, waar je de dekking wilt laten beginnen. Afhankelijk van de indeling van je ruimte is dit misschien niet mogelijk. Als je ruimte meer aan de open kant is, probeer dan toegangspunten op ongeveer 1500 vierkante voet van elkaar te plaatsen.
Dichte nabijheid.
Ongeacht hoe je ruimte is opgezet, is de nabijheid van toegangspunten essentieel. Zoals de eerdere heatmaps hebben geïllustreerd, als toegangspunten te ver uit elkaar staan, eindig je met de gevreesde WiFi-dode zones.
Als je ruimte geen open concept heeft en is verdeeld in individuele kamers, is een algemene richtlijn om nooit toegangspunten meer dan twee kamers of muren uit elkaar te plaatsen.
Routerplaatsing
Als het gaat om routerplaatsing, is het algemene doel om je router op de meest centrale locatie mogelijk te plaatsen. Je router verbergen in een verre hoek van je ruimte en vertrouwen op alleen toegangspunten om het signaal over je ruimte te dragen, zal resulteren in een suboptimale signaalsterkte overall.
Naast het prioriteren van een centrale locatie, wil je ook voorkomen dat je je router te dicht bij muren plaatst van materialen zoals beton, baksteen of gips, aangezien deze meer signaalverlies kunnen veroorzaken dan materialen zoals gipsplaat.
Als het niet mogelijk is om je router te centraliseren (bijvoorbeeld als het kantoor vreemd is bedraad), zorg er dan voor dat je prioriteit geeft aan het plaatsen van toegangspunten op centrale locaties indien mogelijk. Zo goed als je kunt, geef prioriteit aan het plaatsen van je router in een gemeenschappelijke ruimte waarvan je denkt dat het gebruikers het meeste ten goede zal komen.
Conclusie
Hoe beter je WiFi-verbinding op kantoor, hoe gelukkiger en productiever werknemers zullen zijn. Als je de hoeveelheid downtime kunt beperken en de algehele kwaliteit van de verbinding kunt verbeteren, kun je een bloeiende werkplek opbouwen (en de veelvoorkomende vragen “waarom is de WiFi zo traag” vermijden in het proces).
Om de factoren die geweldige WiFi geweldig maken samen te vatten:
De kwaliteit van de internetverbinding zelf
Het type routers en toegangspunten dat je gebruikt
Hoeveel toegangspunten je in je kantoor hebt
Waar die toegangspunten zich bevinden in de ruimte
Als je huidige WiFi-opstelling nog steeds slechts een kant-en-klare versie is van wat je grote ISP aanbeveelt, is het tijd om een stap terug te doen en serieus na te denken over of je eigenlijk tevreden bent met de kwaliteit overall. Met https://dewifispecialist.nl/ is slechte wifi verleden tijd.
Bron: De Wifi Specialist